PROJECT VHI.

Informatie en projectbeschrijving

Belangrijkste informatie

  • Locatie: Sint-Gillis-Waas
  • Grootte: 1500m²
  • Ontwerp: Voorjaar 2015
  • Uitvoering: Najaar 2015
  • Architect: Hol architecten
  • Aannemer: Kristof Verheyen / Nicky Van Wiele

Projectbeschrijving

Na enkele verbouwingswerken werd het tijd om de tuin op te frissen. Het bestaande terras werd heraangelegd in keramische tegels. Deze arduinlook tegels zijn gelegd met een minimale voeg; hierdoor hoeft er geen onkruid meer verwijderd te worden. De bestaande betonklinkers werden vervangen door kandla platines. Om voldoende privacy te bieden werden carpinusbomen aangeplant die uitgroeien tot 1 wolkenmassief. Achterin de tuin werd gekozen voor een oppervlakte die grotendeels uit gazon bestaat, maar dichter tegen de woning is er meer actie. De groenblijvende snoeivormen zorgen zowel in de zomer als wintermaanden voor voldoende cachet. Plantenborders met stamrozen, lavendel en vrouwenmantel zorgen hiervoor een subtiele kleurenpallet. De verharding is bewust beperkt gehouden om het natuurlijke karakter van deze tuin zo maximaal mogelijk te versterken.