PROJECT VB.

Informatie en projectbeschrijving

Belangrijkste informatie

  • Locatie: Terneuzen
  • Grootte: 2000m²
  • Ontwerp: Voorjaar 2018
  • Uitvoering: 
  • Architect: VG Architecten
  • Aannemer: 

Projectbeschrijving

Een moderne tuin moet een zekere lichtheid uitstralen. Niet te zwaar overladen met een overdreven vormgeving, maar een sobere tuin zonder saai te zijn. Deze visie weerspiegelt wat deze tuin moest zijn. Door de inplanting van deze karakterwoning in zijn omgeving bekomen we twee tuingedeeltes. Één tuindeel met het zwembad dat aansluit bij de wellness en- fitnessaccomodatie in de woning. Het andere tuindeel bestaat uit een strakke gazon met extensieve beplantingsvakken. Via de inkompoort met lamellenstructuur komt men de strakke voortuin opgereden die bestaat uit een oprit in gepolierde beton, 2 extra parkeerplaatsen in waterdoorlatende materialen en een onderhoudsvriendelijke aanplanting van lage siergrassen en enkele voorjaarsbloeiers. Om het grondverzet te beperken werd gekozen om de woning hoger dan het maaiveld te plaatsen. Zwevende traptreden waaronder indirecte verlichting is aangebracht leiden tot de inkomdeur. Deze zwevende elementen geven een extra dimensie en lichtheid aan de architectuur. Vanuit de woning is het puur genieten van een minimalistische tuin met zicht op het zwembad, op een strakke gazon en extensieve perken. Geen overbodige elementen, maar een perfecte verhouding tussen architectuur en tuinarchitectuur. Pure eenvoud versterkt.