PROJECT SB.

Informatie en projectbeschrijving

Belangrijkste informatie

  • Locatie: Sint-Gillis-Waas
  • Grootte: 2300m²
  • Ontwerp: Najaar 2016
  • Uitvoering: 
  • Architect: IO-Architecten
  • Aannemer: 

Projectbeschrijving

De stijl wordt getypeerd door het warme minimalisme in materiaalkeuze. Gegoten betonvlakken gecombineerd met rode klinkers die blijken door te lopen in de gevels geven dit project een uniek karakter. Deze strakheid en structuur is over het hele project aangehouden, maar vervaagt naarmate men verder van de woning weggaat met speelse vormen en kleurige veldbloemen.

In de voortuin werken we met groenblijvende hagen en beplantingsvormen die de privacy garanderen en gebruiken we siergrassen die het onderhoud van de voortuin tot het minimum beperkt. Een waterpartij die door de weerspiegeling van het water het ruimtelijk gevoel vergroot en het effect van de strakke voorgevel versterkt.

In het verlengde van de woonkamer positioneerden we een strak zwembad met daarnaast een verlaagd avondterras. Vanuit de woning hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de lager gelegen gazonvlakken en de landelijke omgeving.